Talking Daddy Blues με τον Parvinder Shergill

1
Talking Daddy Blues με τον Parvinder Shergill

Πριν από λίγο ηχογράφησε ένα podcast με τον γνωστό αγωνιστή ψυχικής υγείας Mark Williams. Στα τελευταία λεπτά, μιλήσαμε για μια ταινία που αφορούσε το ταξίδι ψυχικής υγείας του Daddy Blues. Χαρακτηριστικός για το στυλ του Mark, ανέφερε απλά ότι υπήρχε μια συμφωνία για τη διανομή της ταινίας στο Amazon Prime. Το σαγόνι μου χτύπησε το πάτωμα: Εδώ ήταν ένα μεγάλο δίκτυο που ετοιμαζόταν να δείξει μια ταινία για τον αγώνα ενός άνδρα με την περιγεννητική υγεία. Ήθελα να μάθω περισσότερα, οπότε ο Mark με έφερε σε επαφή με τον Dr Parvinder Shergill, τον συγγραφέα και σκηνοθέτη της ταινίας.

Dr Parvinder Shergill, συγγραφέας, σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια στο Daddy Blues, την ταινία του ταξιδιού ψυχικής υγείας του Mark William.

Ο Δρ Σέργκιλ δέχτηκε ευγενικά να μου μιλήσει για την ταινία. Δεν είναι μόνο η Dr Shergill βραβευμένη κινηματογραφίστρια, η δουλειά της οποίας έχει εμφανιστεί στο Channel 4 και στο BBC, αλλά είναι επίσης γιατρός του NHS. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ψυχική υγεία στο δημιουργικό της έργο.

Πριν σας πει ο Δρ Σέργκιλ Daddy Blues, ορίστε μερικές σκέψεις από εμένα. Πρώτον, χαίρομαι που βλέπω μια ταινία σαν αυτή σε μια τόσο μεγάλη πλατφόρμα. Όταν παρακολούθησα την ταινία, βρήκα τον εαυτό μου να αισθάνομαι μια πραγματική σύνδεση τόσο με τον Tom (ο χαρακτήρας του Mark, τον οποίο υποδύεται ο Benjamin T. Williams) όσο και με τη σύζυγό του Maggie (την οποία υποδύεται ο Dr Shergill). Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας βίωσαν μεταγεννητική κατάθλιψη και η ταινία λέει τις ιστορίες τους. Ενώ εστιάζουν περισσότερο στον Τομ. Η Μάγκι είναι πολύ μέρος της πλοκής.

Ο Δρ Owusu (τον υποδύεται ο Lewis Amaluzor) είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Παίζει τον θεραπευτή του Τομ και τον βρήκα πολύ ανυψωτικό και ενθαρρυντικό στις πιο ταραγμένες στιγμές του Τομ.

Σε διάρκεια 40 λεπτών, είναι μια ταινία μικρού μήκους. Θα συνιστούσα να το παρακολουθήσετε εάν ενδιαφέρεστε για την ψυχική υγεία, τη μεταγεννητική κατάθλιψη ή αν είστε απλώς λάτρης του κινηματογράφου. Θα αφήσω τον Δρ Σέργκιλ να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Προς όφελος των αναγνωστών, μπορείτε παρακαλώ να συστηθείτε;

Το όνομά μου είναι ο Dr Parvinder Shergill. Εργάζομαι στο NHS για την ψυχική υγεία ως ψυχίατρος και είμαι επίσης ηθοποιός-σκηνοθέτης-συγγραφέας με ενδιαφέρον για δημιουργικά έργα ψυχικής υγείας.

Ποιο είναι το ενδιαφέρον σας για την ψυχική υγεία των ανδρών;

Γενικά με ενδιαφέρει η ψυχική υγεία, προφανώς δουλεύω για την ψυχική υγεία στο NHS, είναι ένα πάθος μου. Όσον αφορά τα προσωπικά μου κινηματογραφικά έργα, μου αρέσει να εκπαιδεύω το κοινό μου με μια ενδιαφέρουσα ιστορία που δεν έχει δει ακόμα στην οθόνη με ένα διαφορετικό καστ. Daddy Blues επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία του πατέρα (ψυχική υγεία των πατέρων) και προσωπικά δεν έχω δει ουσιαστική δουλειά που να το επισημαίνει αυτό στην οθόνη, και γι‘ αυτό ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να βοηθήσω στη δημιουργία μιας ταινίας για αυτό το θέμα.

Έχετε κάνει μια ταινία για τη ζωή του αγωνιστή της ψυχικής υγείας Μαρκ Γουίλιαμς, αυτή που αναφέρατε παραπάνω αποκαλούσε Daddy Blues. Τι σας ενέπνευσε να ξεκινήσετε αυτό το έργο;

Παρακολουθώ τη δουλειά του Mark εδώ και μερικά χρόνια και βοήθησα να γράψω ένα άρθρο για την ψυχική υγεία των πατέρων για να τονίσω τη δουλειά που κάνει. Ο Mark και εγώ είχαμε μια συνομιλία πέρυσι και είχαμε εντελώς το ίδιο ενδιαφέρον και πάθος για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ψυχική υγεία. Ο Mark μου μίλησε για το βιβλίο του (επίσης αποκαλούμενο Daddy Blues), και αισθάνθηκα αυτομάτως έλκομαι από την ιστορία και τη δύναμη του ταξιδιού της δικής του προσωπικής ψυχικής υγείας. Ένιωσα τόσο έμπνευση που κάπως στο τέλος της συνομιλίας, ο Mark και εγώ είχαμε την ιδέα να κάνουμε το βιβλίο του ταινία, με εμένα ως συγγραφέα-σκηνοθέτη-παραγωγό-ηθοποιό της ταινίας και δύο μήνες μετά ήμασταν στα γυρίσματα!

Daddy Blues
Μια ακίνητη εικόνα από την Daddy Films, η ταινία που περιγράφει λεπτομερώς την ιστορία ψυχικής υγείας του αγωνιστή Mark Williams

Ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος σας στο να εμφανιστεί ο Daddy Blues στη μικρή οθόνη;

Είμαι ο συγγραφέας, ο σκηνοθέτης, ο παραγωγός και η πρωταγωνίστρια της ταινίας. Μέσα σε δύο μήνες έγραψα το σενάριο της ταινίας ακολουθώντας πιστά το βιβλίο του Mark και οργάνωσα ολόκληρη την παραγωγή. Πήρα τοποθεσίες, καστ και συνεργείο. Αφού γυρίσαμε, βοήθησα και εγώ στη διανομή της ταινίας για παγκόσμια κυκλοφορία.

Πού είναι διαθέσιμη η ταινία για παρακολούθηση;

Η ταινία κυκλοφορεί στο Amazon με τον τίτλο Daddy Blues.

Ο Μαρκ είναι πολύ γνωστός ως πατέρας της εκστρατείας. Πώς ήταν να δουλεύεις μαζί του;

Ο Mark είναι απολύτως φανταστικός. Είναι απίστευτα ευγενικός και γενναιόδωρος με το χρόνο του και έχει τον πιο μολυσματικό ενθουσιασμό για την ψυχική υγεία. Αυτό το έργο με τον Mark, ήταν πραγματικά μια τιμή και θα λατρεύω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Το έργο που κάνει ο Μαρκ είναι ιστορικό, είναι ένας θρύλος που περπατάει και είναι ενθαρρυντικό πόσα κάνει για την ψυχική υγεία των ανδρών. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε πολλά περισσότερα κύματα να δημιουργούνται από αυτόν, καθώς είναι μόλις στην αρχή.

Πού γυρίστηκε το Daddy Blues; Γυρίστηκε γύρω από την πατρίδα του Mark στην Ουαλία;

Καθώς εργάζομαι κυρίως στο Λονδίνο, και το καστ και το συνεργείο μου ήταν από το Λονδίνο, γύρισα σε τρεις τοποθεσίες γύρω από το δυτικό Λονδίνο.

Σήμα Dadbloguk Q and A
Κάντε κλικ στο σήμα για να διαβάσετε άλλες ερωτήσεις και απαντήσεις

Έχετε ένα συναρπαστικό υπόβαθρο ως ψυχίατρος, ηθοποιός και κινηματογραφιστής. Πώς ισορροπείς τρεις τόσο απαιτητικούς ρόλους;

Πάντα ήθελα να δουλέψω στον κινηματογράφο από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι. Ωστόσο, πιστεύω πολύ στην αλλαγή της εκπαίδευσης και έτσι έκανα φιλοσοφία και ιατρική πριν πάω στη σχολή υποκριτικής. Θέλω να ζήσω τη ζωή σε διάφορα επίπεδα. Το έντονο ενδιαφέρον μου για την επιστήμη, πιστεύω, βοήθησε πραγματικά στην επαγγελματική μου υποκριτική και κινηματογραφική καριέρα. Προσωπικά αισθάνομαι ότι είμαι καλύτερος γιατρός λόγω της κινηματογραφικής μου δουλειάς, καθώς είμαι πιο ευέλικτος και δημιουργικός με τους ασθενείς μου όταν τους βλέπω και το ότι είμαι γιατρός με έχει κάνει φυσικό ηγέτη ως σκηνοθέτη και παραγωγό. Νομίζω ότι επειδή είμαι τόσο οργανωμένη, όσο πρέπει να είσαι γιατρός, είμαι πολύ καλός στη διαχείριση του χρόνου, οπότε φροντίζω να φροντίζω την ευημερία μου, να έχω χρόνο για μια κοινωνική ζωή και τη δουλειά μου. Νομίζω ότι ο κινηματογράφος και η ιατρική πάνε χέρι-χέρι. Όντας γιατρός βάζω έναν ρόλο καθημερινά, κάτι που πρέπει να κάνω ως ηθοποιός. Νιώθω επίσης ότι η δημιουργικότητα και ο κινηματογράφος είναι το μέλλον με την ιατρική, καθώς γνωρίζουμε ότι από τον COVID όλοι έψαχναν την τεχνολογία για υποστήριξη, και έτσι κι εμείς ως κλινικοί γιατροί πρέπει να κινηθούμε με την εποχή.

Μάλλον το μέρος του γιατρού σας είχε μεγαλύτερη ζήτηση τον περασμένο χρόνο;

Νομίζω ότι δεν έχει σημασία ποια χρονιά, καθώς κάθε χρόνο είναι πάντα μια πρόκληση να είσαι γιατρός στο NHS, έτσι όλα τα χρόνια με τον τρόπο αυτό αισθάνονται το ίδιο, είτε πρόκειται για Brexit είτε για COVID. Για μένα, ξέρω πώς δουλεύω και ξέρω πότε πρέπει να σβήσω από τη δουλειά.

Σε ποια άλλα έργα εργάζεστε; Βλέπω από τη ροή σας στο twitter ότι δουλεύετε σε μια ταινία αυτή τη στιγμή;

Πάντα δουλεύω σε πολλά έργα ταυτόχρονα, καθώς κρατά τα πράγματα φρέσκα για μένα. Πρόκειται να γυρίσω μια ταινία για τις διατροφικές διαταραχές με τρεις επώνυμους ηθοποιούς, την οποία είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνω, καθώς οι διατροφικές διαταραχές έχουν αυξηθεί φέτος και ελπίζω να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση.

Πώς μπορούν οι άνθρωποι να μάθουν περισσότερα για τη δουλειά σας;

Είμαι στα social media @thesecretpsychiatrist.

Ενδιαφέρεστε για αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου; Λοιπόν διαβάστε αυτά…

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar