Finesse Fishing | Αποτελεσματικότητα σε ψάρεμα

5
Finesse Fishing |  Αποτελεσματικότητα σε ψάρεμα

Όλοι γνωρίζουμε ότι η φινέτσα σημαίνει γενικά να κάνεις κάτι απαλά ή με εκλεπτυσμένο τρόπο, αλλά τι είναι το ψάρεμα φινέτσας; Αν έχετε διαβάσει ποτέ κάποιο άρθρο που έχω γράψει, θα ξέρετε ότι κηρύττω πολύ τη φινέτσα σε σύγκριση με διάφορες άλλες τεχνικές. Αυτό συμβαίνει γιατί μεγάλωσα ψαρεύοντας τη λάσπη και τη λάσπη από διάφορες μικρές λιμνούλες σε όλη την Πενσυλβάνια.

Κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής μου, έμαθα πολλά για το να δουλεύω ελαφριά θέλγητρα, με ενεργές παρουσιάσεις και φωτεινά και ζωντανά χρώματα.

Αυτή είναι απλώς μια γεύση του τι είναι το ψάρεμα φινέτσας και σε αυτόν τον οδηγό, πρόκειται να αναλύσω όλες τις λεπτομέρειες του φινέτσας ψαρέματος, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε να το εργάζεστε όταν χρειάζεται.

Τι είναι το Finesse Fishing;

Η μεγάλη παρανόηση σχετικά με το φινέτσα ψαρέματος είναι ότι σημαίνει ελαφρύ και μικρό τα πάντα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Αν σκεφτούμε τη λέξη ως ρήμα, θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα τι σημαίνει στην πραγματικότητα φινέτσα.

Αν «λεπτύνουμε» ένα ψάρι, τι σημαίνει αυτό;

Ψαράς που σύρει σε μια σύλληψη που λυγίζει σημαντικά το κοντάρι του.

Getty Images

Θα μπορούσε να σημαίνει ότι χρησιμοποιήσαμε την εξυπνάδα μας για να το ξεπεράσουμε, σωστά; Αυτό δεν προσπαθούμε όλοι να κάνουμε όταν ψαρεύουμε;

Έτσι, με τον πιο βασικό δυνατό τρόπο, το φινέτσα ψαρέματος περιγράφεται ως ένας τρόπος να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητες, το ταλέντο και την πείρα σας για να ξεπεράσετε τα ψάρια. Θα θελήσετε να δώσετε προσοχή σε παράγοντες εκτός των συνηθισμένων που θα κάνατε.

Πράγματα όπως η βαρομετρική πίεση, η διαύγεια του νερού, ο καιρός, ο θόρυβος, τα χρώματα γοητείας, η συννεφιά και πολλά άλλα είναι όλα αυτά που θα σκεφτείτε με το φινέτσα ψαρέματος.

Πότε να κάνετε Finesse Fish;

Όλοι οι παράγοντες που οδηγούν σε μια επιτυχημένη ημέρα ψαρέματος συχνά καταλήγουν στο «τι ισχύει για σήμερα»; Τι θα κάνουμε διαφορετικά σήμερα για να προσελκύσουμε περισσότερα ψάρια; Πώς θα τραβήξω την προσοχή των ψαριών που θέλω, αυτή τη στιγμή;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν παίρνετε το ψάρι που θέλετε επειδή το δέλεαρ σας είναι πολύ μικρό και πολύ θαμπό, επομένως προσελκύετε μικρότερα ψάρια όταν στοχεύετε μεγαλύτερα λαβράκια.

Στην περίπτωση της φινέτσας, πότε λειτουργεί αυτή η στρατηγική; Εδώ το ψάρεμα παίρνει άσχημη τροπή.

Είναι όλα στην επιστήμη.

Ο ψαράς ρίχνει από το σκάφος του

Getty Images

Όταν ο καιρός είναι κρύος, αντιμετωπίζετε γενικά υψηλή βαρομετρική πίεση λόγω του πυκνού κρύου αέρα. Τα μπάσα δαγκώνουν καλύτερα σε περιόδους παρατεταμένης χαμηλής έως μέτριας πίεσης, επειδή η πίεση τους προκαλεί να αισθάνονται άβολα και λήθαργο.

Ως αποτέλεσμα, είναι πιο δύσκολο να πιάσετε μπάσο σε κρύες καιρικές συνθήκες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ψαρέψουν όταν το λαβράκι είναι πιο δραστήριο, επειδή έχετε τις περισσότερες πιθανότητες να πιάσετε το lunker που ψάχνετε. Το Finesse Fishing χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερα ενεργή παρουσίαση που περιλαμβάνει υπομονή, ζωηρά χρώματα και αντανακλαστικές λεπίδες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Για να το κάνετε απλό, θέλετε να ψήσετε ψάρια όταν το λαβράκι δεν δαγκώνει. Όταν δυσκολεύεστε να δείτε ή να πιάσετε οτιδήποτε, τότε είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το κομψό ψάρεμα.

Πού να ψαρέψετε το Finesse;

Και πάλι, οι λανθασμένες αντιλήψεις υπάρχουν παντού και οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το ψάρεμα φινέτσας περιλαμβάνει μόνο το ψάρεμα σε ρηχά νερά, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Σε πολλές περιπτώσεις, η πίεση στα ρηχά νερά είναι μεγαλύτερη, γεγονός που αναγκάζει το μπάσο να υποχωρήσει σε βαθύτερα νερά.

Χέρια που κρατούν το μικρό στόμα πιάτο μπάσου.

Πιάσιμο μπάσων

Μπορείτε αναμφίβολα να βρείτε ένα lunker που κρύβεται στα ζιζάνια και να το προσγειώσετε χρησιμοποιώντας φινέτσα ψαρέματος, αλλά το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αναζητήσετε ξαφνικές αλλαγές στη δομή, όπως βουτιές, κορυφές και ρίψεις. Αυτές είναι οι περιοχές όπου έχετε τις καλύτερες πιθανότητες να βρείτε μεγάλα μπάσα.

Η εποχικότητα και ο καιρός διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη φινέτσα. Κατά τη διάρκεια της Άνοιξης κατά το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου ωοτοκίας, τα μπάσα δεν κινούνται τόσο πολύ και μένουν πιο κοντά στη φωλιά όταν κινούνται.

Εάν μπορείτε να προσδιορίσετε τη διαδρομή ταξιδιού τους και να την αναχαιτίσετε χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή ψαριών, είστε τυχεροί. Φυσικά, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό, επομένως μερικές φορές πρέπει να κάνετε τρολ στην ακτή μέχρι να βρεθείτε στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή.

Αποκτήστε τον εξοπλισμό σας

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τον εξοπλισμό είναι ότι όλα μπορούν να λειτουργήσουν. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να βγείτε έξω και να ξοδέψετε 1.500 $ για ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι συστάσεις είναι αυτές που θα χρησιμοποιούσα, δεν είναι το ευαγγέλιο, επομένως έχετε το δικαίωμα να διαφωνήσετε.

Ράβδος

Αν και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα παιδικό καλάμι, θέλετε να έχετε κατά νου ότι το ψάρεμα λαβράκι περιλαμβάνει μια υπομονετική αλλά ενεργή παρουσίαση, πράγμα που σημαίνει ότι η κούραση είναι αληθινή πραγματικότητα.

ένας άντρας ρίχνει ουρά σε μια γραφική λίμνη

Getty Images

Θα πήγαινα με κάτι ελαφρύ όπως α Θρίαμβος του St. Croix. Φένγουικ κάνει επίσης πολλές ελαφριές ράβδους πραγματικά υψηλής ποιότητας. Όσον αφορά το μήκος, κάτι στην περιοχή των έξι ποδιών είναι μια καλή επιλογή.

Καρούλι

Η επιλογή ενός καρουλιού φινέτσας απαιτεί να σκεφτείτε το σχέση μετάδοσης. Η σχέση μετάδοσης ενός καρουλιού αναφέρεται στο πόσες φορές γυρίζει η μπομπίνα για κάθε στρόφαλο του καρουλιού. Για παράδειγμα, το 6:1 είναι μια κοινή σχέση μετάδοσης και σημαίνει ότι κάθε φορά που στριφογυρίζετε τη λαβή, η μπομπίνα περιστρέφεται περίπου έξι φορές.

Ψαράς με καλάμι, περιστρεφόμενος κύλινδρος στην όχθη του ποταμού.  Ψάρεμα λούτσων, πέρκας, κυπρίνου.  Ομίχλη με φόντο τη λίμνη.  φόντο ομιχλώδες πρωί.  άγρια ​​φύση.  Άρθρο για την ημέρα του ψαρέματος.

Getty Images

Για βαθύ στροφαλοθάλαμο για δυναμικό ψάρεμα, θα θέλατε μια χαμηλή σχέση μετάδοσης, επειδή πρέπει να δείξετε λίγο περισσότερο σεβασμό στα μεγαλύτερα ψάρια, ώστε η πιο αργή σχέση μετάδοσης να εμποδίζει την πολύ γρήγορη κύλιση της μπομπίνας.

Για φινέτσα ψαρέματος, προτιμάται υψηλότερη σχέση μετάδοσης, επειδή δουλεύετε ενεργά τα θέλγητρα. Επίσης, επειδή δεν έχετε πολύ βάρος στο τέλος της γραμμής, δημιουργείται μεγάλη χαλάρωση. Για να συνεχίσετε την παρουσίαση όπως θέλετε, πρέπει να διατηρήσετε μια τεντωμένη γραμμή και μια υψηλότερη σχέση μετάδοσης θα σας βοηθήσει.

Γραμμή

Η πετονιά είναι ένας ενδιαφέρον παράγοντας στο ψάρεμα φινέτσας, γιατί όλα έχουν να κάνουν με τη λεπτότητα και την έκπληξη. Εξαιτίας αυτού, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν οδηγό φθοράνθρακα. Η σειρά Fluorocarbon έχει την ίδια διάθλαση φωτός με το νερό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο για τα ψάρια να το δουν.

Ο άνθρωπος ρίχνει μια γραμμή καθώς ο ήλιος ανατέλλει στον ορίζοντα.

Getty Image

Ως αποτέλεσμα, έχετε μικρότερη πιθανότητα να τρομάξετε τα ψάρια όταν χρησιμοποιείτε ένα fluoro leader. Ο λόγος που οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο γραμμής για ολόκληρο το καρούλι είναι επειδή έχει υψηλή μνήμη που σημαίνει ότι προσκολλάται στο σχήμα του καρουλιού, το οποίο επίσης θα μπλέξει με την παρουσίαση.

Τα πιο δημοφιλή φινέτσα

Τώρα ας μιλήσουμε για τα καλύτερα θέλγητρα για να συνδυάσετε με τις τεχνικές φινέτσας σας.

Μαλακά Πλαστικά — Τα εκκεντρικά αρματωμένα σκουλήκια είναι το πιο δημοφιλές δέλεαρ φινέτσας κατά τη γνώμη μου. Πάρτε μια ¼ ουγγιά σκουλήκι senko και κατακόρυφα ζυγώστε το. Επιλέξτε το χρώμα με βάση τις συνθήκες. Αν το νερό είναι θολό, πηγαίνετε φωτεινό, εάν το νερό είναι καθαρό, θαμπώστε.
Dropshots — Οι σταγόνες είναι ισχυρές λόγω της ρεαλιστικής τους παρουσίασης. Εάν δεν ξέρετε πώς να διαμορφώσετε ένα dropshot, τώρα είναι η ώρα. Χρησιμοποιήστε ένα senko και πετάξτε το κοντά στο κρεβάτι της ακτής και αφήστε το να δράσει μόνο του.
Jigs — Το κάθετο jigging λειτουργεί πάντα σε καθαρό νερό. Πετάξτε το κοντά σε μια αποβάθρα ή βραχώδη ακτογραμμή και δουλέψτε το χρησιμοποιώντας μια μέθοδο stop-and-go.

Βασικές αρχές λεπτότητας

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι το φινέτσα ψαρέματος απαιτεί μια λεπτή προσέγγιση, ενεργή παρουσίαση και έναν τρόπο σκέψης έξω από το κουτί.

Είστε σε συνθήκες ψαρέματος όπου δεν μπορείτε απλά να πετάξετε τίποτα εκεί έξω και να περιμένετε μια μπουκιά. Πρέπει να γίνετε πιο δημιουργικοί.

Χρησιμοποιώ αυτή την τεχνική εδώ και χρόνια για να ψαρέψω σε νερά όπου λίγοι ψαράδες θα τολμούσαν να πάνε. Δεν λειτουργεί πάντα, αλλά όταν λειτουργεί… Λοιπόν, καταλαβαίνετε την ιδέα! Καλή τύχη εκεί έξω!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar