Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Ευεξίας: Q&A με τη Louisa Rose του Beyond

1
Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Ευεξίας: Q&A με τη Louisa Rose του Beyond

Υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα για να πούμε ότι οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας των νέων αγωνίζονταν πριν από την πανδημία του COVID. Τα τελευταία δύο χρόνια η ζήτηση για υπηρεσίες ψυχικής υγείας έχει αυξηθεί. Πώς πρέπει τα σχολεία και οι γονείς να το αντιμετωπίσουν αυτό; Η φιλανθρωπική οργάνωση ψυχικής υγείας των νέων Beyond έχει αναγνωρίσει αυτήν την ανάγκη και σύντομα θα διοργανώσει ένα φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Ευημερίας Σχολείων για να βοηθήσει γονείς, δασκάλους ή οποιονδήποτε εργάζεται σε σχολεία και κολέγια.

Louisa Rose της φιλανθρωπικής οργάνωσης ψυχικής υγείας νέων Beyond.  Διοργανωτής φεστιβάλ ψυχικής υγείας και ευεξίας στα σχολεία
Η Louisa Rose της νεανικής ψυχικής υγείας Η Charity Beyond μου μιλά για το φεστιβάλ «Schools Mental Health and Wellbeing».

Η εκδήλωση βασίζεται στην επιτυχία του περσινού φεστιβάλ που προσέλκυσε 1.200 σχολεία. Το φεστιβάλ, το οποίο παράγεται σε συνεργασία με TES, περιλαμβάνει συνεδρίες σχετικά με την ανθεκτικότητα, την επίγνωση και την ψυχική ευεξία. Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι γονείς χρειάζονται βοήθεια καθώς και οι επαγγελματίες της εκπαίδευσης, έχει δημιουργηθεί μια «πίνακας γονέων» που θα εξετάζει πώς πρέπει οι γονείς να φροντίζουν τη δική τους ψυχική υγεία (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω).

Το καλύτερο κομμάτι; Το Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Ευεξίας του Σχολείου πραγματοποιείται διαδικτυακά στις 9 Φεβρουαρίου 2022. Δεν έχει σημασία πού ζείτε, μπορείτε να εγγραφείτε και να συμμετάσχετε (δείτε παρακάτω για λεπτομέρειες εγγραφής).

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Beyond’s Louisa Rose αφιέρωσε λίγο χρόνο από τη διοργάνωση του φεστιβάλ για να μου μιλήσει γι‘ αυτό. Να τι είχε να πει.

Η Beyond διοργανώνει ένα φεστιβάλ «Σχολειακή Ψυχική Υγεία και Ευημερία» τον Φεβρουάριο. Ακούγεται σαν μεγάλο εγχείρημα. Μπορείτε να πείτε στους αναγνώστες λίγα περισσότερα γι‘ αυτό;

Το Now and Beyond είναι το μοναδικό φεστιβάλ ψυχικής υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου για εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Το δημιουργήσαμε ως απάντηση στον αντίκτυπο της πανδημίας στην ψυχική υγεία του φοιτητικού πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου. Ουσιαστικά κάναμε μια κλήση στην κοινότητα ψυχικής υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και απάντησαν. Όλοι ήθελαν απλώς να βοηθήσουν.

Εγκρίναμε περισσότερους από 350 ειδικούς ψυχικής υγείας και ευεξίας από όλες τις γωνιές του ΗΒ, οι οποίοι συμφώνησαν να διοργανώσουν δωρεάν διαδικτυακές συνεδρίες για τοπικά σχολεία στις 3 Φεβρουαρίου 2021. Δημιουργήσαμε σχέδια μαθημάτων με μερικούς από τους πιο πρωτοποριακούς οργανισμούς ψυχικής υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Και τρέξαμε μια ολόκληρη μέρα ζωντανού προγραμματισμού, με πλήρη πρόσβαση, με διασημότητες.

Συνολικά, συμμετείχαν 1.200 σχολεία και κολέγια και μπορέσαμε να προσεγγίσουμε μισό εκατομμύριο μαθητές, δασκάλους και γονείς κατά τη διάρκεια του lockdown τον Φεβρουάριο του 2021. Και έτσι θα το κάνουμε ξανά από την αρχή στις 9 Φεβρουαρίου 2022. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τα σχολεία για πρόσβαση σε δωρεάν υποστήριξη και πόρους σε μια τόσο αβέβαιη περίοδο, όταν ο επιπολασμός της ψυχικής ασθένειας είναι τόσο υψηλός. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τους φροντιστές των οποίων η ανθεκτικότητα αμφισβητείται σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γι‘ αυτό διοργανώνουμε ένα ζωντανό εργαστήριο ευεξίας για δασκάλους με το Κέντρο Άννα Φρόιντ και ένα πάνελ γονέων, που φιλοξενείται από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Lorraine Candy.

Διεξάγετε μια συνεδρία με τίτλο How To Parent Post-Pandemic with Lorraine Candy, η δημοσιογράφος Kate Silverton, η επαγγελματίας ψυχικής υγείας Gurpreet Singh (@SikhDad) και ο Judah Raheem των Place2Be και Parenting Smart. Γιατί πιστεύετε ότι αυτή η συνεδρία είναι τόσο σημαντική;

Γνωρίζουμε ότι η ψυχική υγεία των νέων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επηρεαστεί δραματικά από την πανδημία. Είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι όσοι υποστηρίζουν τους νέους έχουν και τη δική τους ψυχική υγεία να διατηρήσουν. Οι γονείς και οι φροντιστές έχουν επηρεαστεί από τις πρόσθετες πιέσεις που προκαλούν τα lockdown, η εκπαίδευση στο σπίτι και η εργασία από το σπίτι. Αυτή η συνεδρία φέρνει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές κοινότητες και συνθήκες. Η ελπίδα είναι ότι κάθε γονέας ή φροντιστής που παρακολουθεί θα μπορέσει να ταυτιστεί με τις εμπειρίες που μοιράζονται και με τη σειρά του να αισθάνεται λιγότερο μόνος στο ταξίδι του.

Σήμα Dadbloguk Q and A
Κάντε κλικ στο σήμα για να διαβάσετε άλλες ερωτήσεις και απαντήσεις

Πιστεύω ότι έχετε κάνει μερικά ενδιαφέροντα σχόλια στο παρελθόν σχετικά με τη σημασία των γονιών να φροντίζουν τη δική τους ψυχική υγεία εάν θέλουν να φροντίζουν τα παιδιά τους;

Συχνά χρησιμοποιώ την αναλογία του να φοράτε τη δική σας μάσκα οξυγόνου πριν από τη μάσκα του παιδιού σας. Είναι αντίθετο διαισθητικό να βάζουμε τον εαυτό μας πρώτο, αλλά σημαντικό για να χωρέσουμε στη μάσκα του παιδιού μας. Η υπομονή και οι ασφάλειες δοκιμάζονται όταν βρισκόμαστε σε αυξημένες καταστάσεις ψυχικής δυσφορίας. Χωρίς να προσέχουμε τη δική μας ψυχική υγεία, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να φροντίζουμε την ψυχική υγεία των παιδιών μας.

Φαίνεται ότι πρόκειται να εισέλθουμε στον τρίτο χρόνο της πανδημίας του COVID, έναν ακόμη χρόνο αναστάτωσης για όλους μας με τα παιδιά να χάνουν τα περισσότερα. Πραγματικά δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή για να σκεφτούμε όλοι την ψυχική υγεία και να φροντίσουμε τους γύρω μας;

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Το θετικό που βγαίνει από την πανδημία είναι ότι η ψυχική υγεία βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου λόγου με τρόπο που δεν έχει ξαναδεί. Το στίγμα και τα ταμπού αμφισβητούνται από τον τεράστιο όγκο των συζητήσεων για την ψυχική υγεία. Αλλά είναι σημαντικό να το χρησιμοποιήσετε και ως ευκαιρία δράσης. Πρέπει να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε λύσεις που γνωρίζουν ότι λειτουργούν.

Ποιες θα ήταν οι βασικές τρεις συμβουλές σας για τους γονείς για να διασφαλίσουν ότι φροντίζουν την ψυχική τους υγεία;

Συζήτηση: Μοιραστείτε τους συναδέλφους σας γονείς ή φροντιστές για το πώς τα πάτε. Ακόμα κι όταν τα πας καλά. Το να μιλάμε δεν είναι μόνο όταν δυσκολευόμαστε.

Διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας. Η ανατροφή των παιδιών είναι δύσκολη, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας. (Ακόμα δουλεύω σε αυτό. Είναι ίσως το πιο δύσκολο να κάνω ως γονιός)

Μιλήστε στον γιατρό σας. Κάθε φορά που ανησυχείτε για τη δική σας ή την ψυχική υγεία του παιδιού σας, μιλήστε με τον γιατρό σας.

Νιώθετε ότι οι οικογένειες όπου οι γονείς μεγαλώνουν παιδιά με νευροδιαφορετικά έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται;

Όχι, μόλις την περασμένη εβδομάδα μου είπαν για ένα δεκάχρονο παιδί σε λίστα αναμονής τεσσάρων ετών για αξιολόγηση Αυτισμού. Το απαράδεκτο δεν το καλύπτει.

Το Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Ευημερίας των Σχολείων πραγματοποιείται στις 9 Φεβρουαρίουy και θα μεταδοθεί ζωντανά. Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, επισκεφθείτε τον ιστότοπο Beyond. Για περισσότερο περιεχόμενο υγείας, ευεξίας και ψυχικής υγείας στο Dadbloguk, Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ενδιαφέρεστε για αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου; Λοιπόν διαβάστε αυτά…

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar