Σχόλιο: Η NSAC επικροτεί την Επένδυση του USDA στη Νέα Πρωτοβουλία Μετάβασης στο βιολογικό

0
Σχόλιο: Η NSAC επικροτεί την Επένδυση του USDA στη Νέα Πρωτοβουλία Μετάβασης στο βιολογικό

Σχόλιο: Η NSAC επικροτεί την Επένδυση του USDA στη Νέα Πρωτοβουλία Μετάβασης στο βιολογικό

22 Αυγούστου 2022


ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Επικοινωνία: Laura Zaks

Εθνικός Συνασπισμός Βιώσιμης Γεωργίας

[email protected]

Τηλ. 347.563.6408

Σχόλιο: Η NSAC επικροτεί την Επένδυση του USDA στη Νέα Πρωτοβουλία Μετάβασης στο βιολογικό

Ουάσιγκτον, DC, 22 Αυγούστου 2022 – Σήμερα, ο Εθνικός Συνασπισμός Βιώσιμης Γεωργίας (NSAC) εξέδωσε το ακόλουθο σχόλιο, που αποδίδεται σε Mike Lavender, Προσωρινός Διευθυντής Πολιτικής NSAC, ως απάντηση στην ανακοίνωση του USDA για επένδυση έως και 300 εκατομμυρίων δολαρίων στη νέα Πρωτοβουλία Οργανικής Μετάβασης.

«Ο Εθνικός Συνασπισμός Βιώσιμης Γεωργίας επικροτεί τη δέσμευση του Υπουργείου Γεωργίας να υποστηρίξει τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων και την αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για βιολογικά προϊόντα. Η σημερινή ανακοίνωση νέων επενδύσεων για τη βιολογική γεωργία θα βοηθήσει τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων, καθώς και τους παραγωγούς που μεταβαίνουν στη βιολογική παραγωγή, ευκαιρίες καθοδήγησης από αγρότη σε αγρότη, διευρυμένες ευκαιρίες αγοράς και νέα εργαλεία ειδικά για βιολογικά προϊόντα που θα τους βοηθήσουν να εμπλακούν πιο εύκολα με Προγράμματα USDA. Συνολικά, αυτές οι επενδύσεις συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανάγκης να βοηθηθούν οι αγρότες να μάθουν και να υιοθετήσουν συστήματα βιολογικής παραγωγής, εάν θέλουν να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για βιολογικά και να υιοθετήσουν πρακτικές που μετριάζουν και ενισχύουν την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το USDA καθώς συνεχίζουν να αναπτύσσουν, να οριστικοποιούν και να εφαρμόζουν τις λεπτομέρειες αυτών των νέων πρωτοβουλιών».

Σύμφωνα με τις συστάσεις της NSAC για μια νέα πρωτοβουλία βιολογικής μετάβασης, η σημερινή ανακοίνωση του USDA στοχεύει στη χρηματοδότηση, εν μέρει από το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης, σε πολλά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι βιολογικοί και οι υποψήφιοι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων. Μέσω της δημιουργίας δικτύων συνεργασίας σε έξι διαφορετικές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα, η Υπηρεσία Γεωργικού Μάρκετινγκ του USDA (AMS) θα επιδιώξει να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για καθοδήγηση και τεχνική βοήθεια για τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων. Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει 75 εκατομμύρια δολάρια για ένα νέο πρότυπο πρακτικής διατήρησης της βιολογικής διαχείρισης μέσω της Υπηρεσίας Διατήρησης Φυσικών Πόρων (NRCS) και 25 εκατομμύρια δολάρια για ένα νέο Πρόγραμμα Μεταβατικής και Βιολογικής Βοήθειας Καλλιεργητών στην Υπηρεσία Διαχείρισης Κινδύνων (RMA) για μείωση των ασφαλίστρων για τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων . Η ανακοίνωση κατονομάζει επίσης μια νέα πρωτοβουλία AMS 100 εκατομμυρίων δολαρίων που θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της οργανικής αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων επεξεργασίας και πρόσβασης, για τα οποία το USDA θα αρχίσει να συλλέγει πληροφορίες από τους ενδιαφερόμενους αργότερα αυτό το έτος.

Πολλές προτεραιότητες από τις συστάσεις της NSAC, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων στη βιολογική έρευνα και τις προμήθειες, δυστυχώς δεν συμπεριλήφθηκαν ως μέρος αυτής της ανακοίνωσης, ωστόσο παραμένουν προτεραιότητες για τη συμμετοχή της NSAC. Επιπλέον, οι νέοι παραγωγοί που μεταβαίνουν στα βιολογικά και ελπίζουν να επωφεληθούν από το νέο Πρόγραμμα Βοήθειας Βιολογικών Καλλιεργητών της RMA θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις, επειδή η επιλεξιμότητα για βιολογικά ασφαλιστικά προϊόντα εξαρτάται από την κατοχή ενός Σχεδίου Οργανικών Συστημάτων – το οποίο δεν έχουν ακόμη οι νέοι παραγωγοί. Ωστόσο, δεδομένων των προκλήσεων που έχουν αντιμετωπίσει τα βιολογικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης χρηματοδότησης του προγράμματος National Organic Certification Cost-Share, η ανανεωμένη δέσμευση του USDA για υποστήριξη των παραγωγών βιολογικών προϊόντων θα συμβάλει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα βιολογικά πρότυπα και τις αγορές.

###

Σχετικά με τον National Sustainable Agriculture Coalition (NSAC)

Ο National Sustainable Agriculture Coalition είναι μια συμμαχία βάσης που υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση της ομοσπονδιακής πολιτικής που υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα της γεωργίας, των φυσικών πόρων και των αγροτικών κοινοτήτων. Μάθετε περισσότερα και λάβετε μέρος στο:https://sustainableagriculture.net


Κατηγορίες: Εξοικονόμηση, Ενέργεια & Περιβάλλον, Επιχορηγήσεις και Προγράμματα, Βιολογικά, Δελτία Τύπου


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar