Κυκλοφορία: Υποτροφία Cynthia Hayes που απονέμεται σε Rising Stars in Sustainable Agriculture

0
Κυκλοφορία: Υποτροφία Cynthia Hayes που απονέμεται σε Rising Stars in Sustainable Agriculture

Κυκλοφορία: Υποτροφία Cynthia Hayes που απονέμεται σε Rising Stars in Sustainable Agriculture

11 Αυγούστου 2022


Για άμεση απελευθέρωση

Επικοινωνία: Laura Zaks

Εθνικός Συνασπισμός Βιώσιμης Γεωργίας

[email protected]

Τηλ. 347.563.6408

Κυκλοφορία: Υποτροφία Cynthia Hayes που απονέμεται σε Rising Stars in Sustainable Agriculture

Οι μελετητές αποτελούν παράδειγμα της δέσμευσης του Hayes στη φυλετική ισότητα

Ουάσιγκτον, DC, 12 Αυγούστου 2022 – Σήμερα, το Οργανικό Δίκτυο Αγροτών Νοτιοανατολικής Αφρικής (SAAFON)τον Εθνικό Συνασπισμό Βιώσιμης Γεωργίας (NSAC) και Μειονότητες στη Γεωργία Φυσικοί Πόροι και Συναφείς Επιστήμες (MANRRS) ανακοίνωσε ότι σε τρεις μαθητές απονεμήθηκε η υποτροφία Cynthia Hayes Memorial. Οι τρεις βραβευθέντες μαθητές: Ρέμα Μέγκετ, Τζάστιν Γουόκερ, και Σίδνεϊ Λόσον Τους δόθηκαν 5.000 $ για να υποστηρίξουν τη συνεχιζόμενη εργασία τους στη βιώσιμη γεωργία και να ενισχύσουν τις δεσμεύσεις τους για την προώθηση της φυλετικής ισότητας στα συστήματα τροφίμων και αγροκτημάτων.

Ο συνονόματος της υποτροφίας ήταν ο πρώην διευθυντής της SAAFON, ιδρυτής του πρώτου δικτύου για Αφροαμερικανούς παραγωγούς βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ και πηγή έμπνευσης στην ανάπτυξη των πρωτοβουλιών της NSAC γύρω από τη φυλετική ισότητα στα τρόφιμα και τη γεωργία. Η Cynthia ήταν σύμμαχος στην προσπάθεια της NSAC να αυξήσει τις ευκαιρίες για νέους έγχρωμους ηγέτες στο κίνημα βιώσιμων τροφίμων και γεωργίας, με βλέμμα στη δημιουργία ενός φωτεινότερου μέλλοντος για όλους. Το πρόγραμμα υποτροφιών, τώρα στο πέμπτο έτος του, στοχεύει να υποστηρίξει Μαύρους και Ιθαγενείς φοιτητές στο MARRS που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν Πτυχίο Περιβαλλοντικής Επιστήμης βαθμός.

«Όπως πολλοί άλλοι οργανισμοί, η NSAC επωφελήθηκε πάρα πολύ από τη σοφία και τη δέσμευση της Cynthia στο έργο μας για την οικοδόμηση ενός συστήματος δίκαιης διατροφής και γεωργίας. Η Cynthia συνεργάστηκε στενά με την NSAC καθώς γαλουχήσαμε πολύ σκόπιμα την επόμενη γενιά ηγετών, ειδικά έγχρωμους ηγέτες. Είναι προνόμιο και τιμή μας να αναγνωρίζουμε κάθε χρόνο τρεις εξαιρετικούς σπουδαστές ηγέτες που ενσαρκώνουν το πάθος της Cynthia για τη φυλετική ισότητα και τη βιώσιμη γεωργία. Η κληρονομιά της ζει ενδυναμώνοντας τις νεότερες γενιές να συνεχίσουν αυτό το έργο». είπε Kelsey Watson, Associate Director of Partnerships and Engagement NSAC.

«Η SAAFON είναι ενθουσιασμένη που θα συνεχίσει την κληρονομιά της αείμνηστης ιδρυτή μας, «Ma» Cynthia Hayes, της οποίας η αφοσίωση στους μαύρους αγρότες και τη βιώσιμη γεωργία αποτελεί την επιτομή του φετινού Hayes Memorial Scholars. Όπως έγραψε η βραβευμένη, Sydney Lawson, στην αίτησή της, «να καλλιεργείς ενώ ο Μπλακ είναι να μαθαίνεις συνεχώς, να χτίζεις και να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και την κοινότητά σου». Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε ένα μικρό μέρος της υποστήριξης των ταξιδιών του Rhema, του Justin και του Sydney, καθώς συνεχίζουν να μαθαίνουν, να χτίζουν και να υποστηρίζουν σε αυτόν τον χώρο. Η μαύρη γεωργία στις ΗΠΑ δεν θα εμβαθύνει, θα συνεχίσει και θα δυναμώσει χωρίς το πάθος, την ιδιοφυΐα και τη βιωμένη αριστεία ανθρώπων όπως οι φετινοί μελετητές». διάσημος Ο Δρ Α.Σ. Ο κ. Jahi Chappell, Εκτελεστικός Διευθυντής της SAAFON.

«Η MANRRS είναι περήφανη που συνεργάζεται με το Δίκτυο Βιολογικών Αγροτών Νοτιοανατολικής Αφρικής και τον Εθνικό Συνασπισμό Αειφόρου Γεωργίας και πάλι για την υποτροφία Cynthia Hayes. Συνδέοντας τα χέρια με οργανισμούς που επικεντρώνονται στην προώθηση της γεωργικής πολιτικής και στην προώθηση της φυλετικής ισότητας στο αγροτικό μας σύστημα, ελπίζουμε ότι αυτή η υποτροφία συμβάλλει στην αύξηση της εκπροσώπησης των μειονοτήτων που επιδιώκουν σταδιοδρομία στα τρόφιμα, τη γεωργία, τους φυσικούς πόρους και τους κλάδους που σχετίζονται με το STEM. Αυτή η υποτροφία δείχνει τη δέσμευση που μοιράζονται το MARRS και οι συνεργάτες μας για να βοηθήσουν όλους να επιτύχουν τους στόχους τους.» σχολίασε Ashantáe Smith, Business Manager του Εθνικού Γραφείου MARRS.

Βιογραφικά και δηλώσεις από κάθε έναν από τους φετινούς νικητές περιλαμβάνονται παρακάτω:

Ρέμα Μέγκετ είναι από το Boone της Βόρειας Καρολίνας. Η Rhema σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα-Λίνκολν και σπουδάζει Επικοινωνία Γεωργικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών.

«Η αγροτική ιστορία της οικογένειάς μου είχε μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή μου. Μερικές από τις πρώτες αναμνήσεις μου είναι όταν ήμουν στο αγρόκτημα και μάζευα καλαμπόκι, ξεφλούδιζα τα μπιζέλια και κουβαλούσα καρπούζια. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των δραστηριοτήτων ήμουν περιτριγυρισμένος από οικογένεια και μοιραζόμασταν κοινότητα και συνομιλία. Η σχέση μου με τη φάρμα με ενέπνευσε να γίνω καλύτερος ακροατής και καλύτερος αφηγητής. Το να ακούω τις δοκιμασίες, τις δοκιμασίες και τους θριάμβους της οικογένειάς μου, και ιδιαίτερα των γυναικών, έχει πυροδοτήσει μέσα μου ένα πάθος για τα ντοκιμαντέρ. Θέλω να δώσω φωνή στις ανείπωτες ιστορίες μέσα στην αγροτική κοινότητα και να επιτρέψω στους μαύρους αγρότες να πουν την αλήθεια τους. Επεκτείνοντας το κοινωνικό μου δίκτυο, θα έχω μια πηγή έμπνευσης για να αντλήσω όταν αρχίσω να αφηγούμαι τις ιστορίες των ανθρώπων μέσω ντοκιμαντέρ. Νομίζω ότι οι στόχοι μου για φέτος ευθυγραμμίζονται καλά με την κληρονομιά της κυρίας Cynthia Hayes, καθώς θέλω να εργαστώ για την ενδυνάμωση των μαύρων και των γυναικών παντού, ξεκινώντας από την πανεπιστημιούπολη μου». κοινόχρηστο Rhema.

Τζάστιν Γουόκερ είναι από την Ατλάντα της Τζόρτζια. Ο Τζάστιν σπουδάζει στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Τενεσί και ακολουθεί πτυχίο Επιστήμης στη Γεωπονική Επιστήμη με εστίαση στις Αγροτικές Επιχειρήσεις.

«Η γεωργία είναι συνεχώς στην καθημερινότητά μας από τη στιγμή που ξυπνάμε μέχρι την ώρα που κοιμόμαστε. Η έλλειψη μειονοτήτων στη γεωργία με εμπνέει να γίνω μέρος της αλλαγής και να γίνω η εκπροσώπηση που θα μπορούσε να αλλάξει ζωές. Επίσης, προερχόμενος από αστικό περιβάλλον υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ αγροτικού και αστικού κόσμου. Μέσω της γεωργίας εμπνέομαι να γεφυρώνω αυτό το χάσμα καθώς η αστικοποίηση συνεχίζει να αναπτύσσεται και η αστική γεωργία γίνεται πιο διαδεδομένη. Το 2017 η οικογένειά μου μετακόμισε στη Σαβάνα της Τζόρτζια και εδώ τελείωσα το γυμνάσιο. Μέσω της βοήθειας της Cynthia και άλλων μαύρων αγροτών στη γύρω περιοχή, μεγάλωσα το πάθος μου για τη γεωργία και τους μαύρους αγρότες. Κάθε Σάββατο η οικογένειά μου πήγαινε στην τοπική αγορά αγροτών στο πάρκο Forsyth στη Σαβάνα της Τζόρτζια για να στηρίξει τους μαύρους αγρότες και να αγοράσει φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Σε τρία χρόνια, η Cynthia διασταυρώθηκε και δούλεψε με τους ίδιους αγρότες από τους οποίους αγόραζε η οικογένειά μου μέσω της δουλειάς της που επικεντρωνόταν γύρω από τη γη και την περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Λόγω της Cynthia Hayes και των μαύρων ντόπιων αγροτών, γνώρισα όλες τις δυνατότητες στη γεωργία και αφιερώνω τις προπτυχιακές σπουδές και την έρευνά μου για να καταλήξω σε σχέδια για να βοηθήσω μαύρους αγρότες όπως ο „Farmer Joe“ και πολλοί άλλοι που γνώρισα στο Πάρκο Forsyth στη Σαβάνα,” σχολίασε Τζάστιν.

Σίδνεϊ Λόσον είναι από το Bowie, Maryland. Το Σίδνεϊ πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο του Τσάταμ για να αποκτήσει Master of Arts στις Σπουδές Τροφίμων.

«Το όνειρό μου είναι να δω να αναπτύσσεται ισχυρότερη επισιτιστική κυριαρχία σε περιθωριοποιημένες έγχρωμες κοινότητες μέσω ενός πιο συγκεντρωτικού συστήματος εξοικονόμησης σπόρων και εμπορίου κειμηλίων. Θα ήθελα οι αγρότες και τα μέλη της αστικής κοινότητας να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις βιβλιοθήκες σπόρων που διαχειρίζεται η κοινότητα BIPOC. Η κυριαρχία των σπόρων είναι μια τόσο σημαντική πτυχή αντίστασης και ενδυνάμωσης στο κατεστραμμένο σύστημα τροφίμων μας και είναι κρίσιμη για το βιώσιμο μέλλον μας… Θέλω να γίνω μέρος του κινήματος που επαναπροσδιορίζει τη γεωργία μέσα στη μαύρη κοινότητα. Βλέπω τον εαυτό μου να εργάζεται για να ενσωματώσει τον αγροτικό χαρακτήρα στο Black zeitgeist, βοηθώντας στην ανασκαφή των τραυμάτων του παρελθόντος που σχετίζονται με αυτό και μετατρέποντάς τα ξανά σε ενδυνάμωση και χαρά. Πολλά από αυτά που είμαστε έχουν τις ρίζες τους στη γεωργία και θέλω να βοηθήσω στην επισκευή των γεφυρών από το παρελθόν μας στο παρόν μας». είπε Σίδνεϊ.

###

Σχετικά με τον National Sustainable Agriculture Coalition (NSAC)

Ο National Sustainable Agriculture Coalition είναι μια συμμαχία βάσης που υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση της ομοσπονδιακής πολιτικής που υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα της γεωργίας, των φυσικών πόρων και των αγροτικών κοινοτήτων. Μάθετε περισσότερα και λάβετε μέρος στη διεύθυνση: https://sustainableagriculture.net


Κατηγορίες: Δελτία Τύπου


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar