Επιλογές και επιλογές καριέρας: Τι έκανε για μένα ένα τεχνικό προσόν

45
Επιλογές και επιλογές καριέρας: Τι έκανε για μένα ένα τεχνικό προσόν

Εδώ είναι μια ιστορία από τις πρώτες μέρες της καριέρας μου ως δημοσιογράφος. Στην πραγματικότητα, ήταν μια από τις πρώτες μου αποστολές ως ρεπόρτερ, μια δουλειά που δεν θα είχα ποτέ αν δεν είχα πρώτα σπουδάσει ένα τεχνικό προσόν.

Ο Steve Carell και ο John Adams συζητούν για τεχνικά προσόντα
Παρέα με τον Steve Carell. Καθόλου άσχημα για κάποιον που σπούδασε τεχνικό προσόν αντί για πτυχίο.

Μου έστειλαν να αναφέρω έναν διαγωνισμό που διεξήγαγε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Έφτασα για να διαπιστώσω ότι ένα αυτοκίνητο είχε τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο της αντιπροσωπείας. Αρκετοί άνθρωποι κάθονταν στο αυτοκίνητο. Είχαν τεθεί μια πρόκληση να δουν ποιος θα μπορούσε να μείνει περισσότερο στο όχημα. Τους άφησαν να επισκεφθούν την τουαλέτα, αλλά εκτός από αυτό, έπρεπε να φάνε, να κοιμηθούν και να ζήσουν μέσα σε αυτήν. Όποιος έμεινε περισσότερο, έπρεπε να κρατήσει το αυτοκίνητο.

Πήρα συνέντευξη από τους διαγωνιζόμενους. Μερικοί από αυτούς ήταν αισθητά πολύ ήσυχοι αλλά ένας από αυτούς ξεχώριζε. Ήταν μια πολύ θορυβώδης νεαρή γυναίκα που βέβαιος εμένα με μια ανεβασμένη, υπερβολικά ενθουσιασμένη φωνή επρόκειτο να κερδίσει. Αλίμονο, η αυτοπεποίθησή της ήταν μόνο για επίδειξη και άντεξε λιγότερο από 24 ώρες.

Ο ανταγωνισμός κατέληξε να διαρκέσει πολύ περισσότερο από όσο είχε προβλέψει η αντιπροσωπεία. Μετά από ένα δεκαπενθήμερο αποφασίστηκε να παραχωρηθούν δύο αυτοκίνητα γιατί δύο άτομα, τα ήσυχα, απλά αρνήθηκαν να τα παρατήσουν!

Φαίνεται ότι οι διοργανωτές έκαναν ένα μικρό λάθος κατά την επιλογή των διαγωνιζομένων και επέλεξαν μερικά άτομα που είχαν συνηθίσει να εργάζονται για παρατεταμένες χρονικές περιόδους σε περιορισμένους χώρους. Ο ένας από τους νικητές ήταν πρώην υποβρύχιος του Βασιλικού Ναυτικού ενώ ο άλλος, αν θυμάμαι καλά, ήταν δύτης σπηλαίων. Και οι δύο ήθελαν πραγματικά αυτό το αυτοκίνητο, δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν και είχαν την επαγγελματική εμπειρία να το δουν μέχρι το πικρό τέλος!

Επιλογές και επιλογές: Σταδιοδρομία

Καθώς προχωρούσε η καριέρα μου, είχα κι άλλες εξίσου αξέχαστες εμπειρίες. Συνέχισα να εργάζομαι ως επιχειρηματικός ρεπόρτερ και ταξιδιωτικός δημοσιογράφος. Πήρα συνεντεύξεις από πολλές διασημότητες, με την πρώτη με την οποία μίλησα ποτέ σε επαγγελματική ιδιότητα ήταν η τραγουδίστρια Suzi Quatro. Οι άλλοι συνεντευξιαζόμενοι μου περιλαμβάνουν τους Α-listers του Χόλιγουντ, Steve Carell και Michael Douglas συν τον Sir Richard Branson, την τραγουδίστρια Lucy Spraggan, τον αρχηγό του ράγκμπι της Ουαλίας Alun Wyn-Jones και τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα και πρώην αθλητή Gaby Logan. Αν πάμε λίγα χρόνια πίσω, πρέπει επίσης να μιλήσω με το δίδυμο του Britain’s Got Talent, Stavros Flatley. Θα πω τόσα πολλά, είναι δύο από τους ωραιότερους ανθρώπους της showbiz.

Είχα επίσης την τύχη να ταξιδέψω πολύ. Έχω επισκεφθεί τον Καναδά, την Αυστραλία, τις Σεϋχέλλες, τα νησιά Τερκς και Κάικος, τη Μαλαισία και πολλούς άλλους προορισμούς.

Δεν έμεινα μόνο στη δημοσιογραφία. Χρησιμοποιώντας δεξιότητες που είχα μάθει ως μαθητής, στράφηκα στην εργασία στις δημόσιες σχέσεις και τις επικοινωνίες. Όταν έγινα πατέρας, έγινα μπαμπάς που έμεινε στο σπίτι για λίγο και αυτό με ενέπνευσε να αρχίσω να γράφω το Dadbloguk.com, το ιστολόγιο που διαβάζεις τώρα.

Την τελευταία δεκαετία, το ιστολόγιό μου μεγάλωσε και είναι πλέον ένα εμπορικό εγχείρημα και η μοναδική μου πηγή εσόδων. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια βρίσκεται και στο Νο1. στη λίστα Top UK Daddy Blogger του Vuelio και πέρυσι ήταν επίσης στο Νο5. Στη λίστα κορυφαίων γονέων Blogger του Vuelio στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν η πρώτη φορά που ένας μπαμπάς είχε τόσο υψηλή θέση. Αυτά τα επιτεύγματα απαιτούσαν πολλή δουλειά, αλλά είμαι περήφανος για αυτά.

Βραβείο καλύτερου βρετανικού ιστολογίου μπαμπάδων, βραβεία διαδικτυακής επιρροής, Jen Brister
Λήψη του βραβείου καλύτερου μπαμπά ιστολογίου 2019 στο Διαδίκτυο επιρροής από την κωμική Jen Brister

Εκεί που ξεκίνησαν όλα και οι επιλογές και οι επιλογές μου

Ακόμα κι αν το λέω ο ίδιος, είχα μια πολύ ποικίλη και πολύχρωμη καριέρα. Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τα τεχνικά προσόντα που σπούδασα όλα αυτά τα χρόνια πριν.

Στην αρχή, σκέφτηκα να σπουδάσω για πτυχίο, αλλά αντ‘ αυτού επέλεξα να κάνω ένα Ανώτερο Εθνικό Δίπλωμα στη Δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ με στόχο να γίνω δημοσιογράφος. Για ένα αγόρι από το Cotswolds, σπούδασα σε έναν απίθανο προορισμό: το Barnsley College στο Νότιο Γιορκσάιρ.

Είχαμε υπέροχους ομιλητές με εκπληκτική εμπειρία στον κλάδο. Το μάθημα ήταν ένας συνδυασμός ακαδημαϊκών σπουδών που περιελάμβανε θέματα όπως το δίκαιο και η πολιτική και τεχνικές δεξιότητες όπως η στενογραφία και η φωτογραφία τύπου.

Το να σπουδάσω για ένα τεχνικό προσόν όπως το Ανώτερο Εθνικό Δίπλωμα ήταν απολύτως η σωστή επιλογή για μένα. Εξακολουθώ να βασίζομαι σε πολλές από τις δεξιότητες που διδάχτηκα σε καθημερινή βάση.

Είμαι εγώ, στο κέντρο, που συμμετέχω σε μια συζήτηση που επικεντρώθηκε στη γονική μέριμνα στη συνεδρία Women of the World. Δεν θα μου ζητούσαν να συμμετάσχω αν δεν ήταν οι δραστηριότητές μου στο blogging.

Ενθαρρυνθήκαμε επίσης να βγούμε έξω και να αποκτήσουμε εμπειρία στον κλάδο ενώ σπουδάζαμε. Αυτό ακριβώς έκανα, δουλεύοντας όποτε μπορούσα ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος. Αυτό σήμαινε ότι τελείωσα τις σπουδές μου με ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο δημοσιευμένων εργασιών και αυτό βοήθησε πάρα πολύ όταν πήγαινα για συνεντεύξεις για δουλειά.

Η πρώτη μου δουλειά

Όταν έφυγα από το κολέγιο, είχα ήδη βάλει δουλειά. Άφησα τον Μπάρνσλι σε ένα ενοικιαζόμενο βαν, κατέβηκα με το M1 και περπάτησα κατευθείαν μέσα από τις πόρτες μιας εφημερίδας στο Gloucestershire όπου άρχισα να εργάζομαι ως δημοσιογράφος ειδήσεων. Συγκριτικά, ελάχιστοι από τους φίλους μου που ολοκλήρωσαν πτυχία είχαν έτοιμες δουλειές στο τέλος των σπουδών τους.

Ο John Adams επισκέπτεται τα νησιά Turks and Caicos
Τι συνέβαινε με τα μαλλιά μου και τα ρούχα μου; Στην πρώτη μου αποστολή στο εξωτερικό ως δημοσιογράφος, επισκεπτόμενος τα νησιά Turks and Caicos στην Καραϊβική.

Αν είμαι ειλικρινής, ήμουν το πρώτο άτομο στην οικογένειά μου που σπούδασε ένα τεχνικό προσόν σαν αυτό και Ήμουν ο πρώτος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία. Δεν είμαι σίγουρος ότι κάποιος από τους συγγενείς μου ήξερε τι να κάνει με την επιλογή σπουδών ή καριέρας, αλλά όταν ξεκίνησα την πρώτη μου δουλειά, η οικογένεια κάθισε και έδωσε προσοχή! Έβλεπαν ότι πέτυχα κάτι.

Συμβουλές για τους νέους και τους γονείς τους

Όπως λέω, το Ανώτερο Εθνικό Δίπλωμα (συχνά αποκαλούμενο HND) ήταν η σωστή επιλογή για μένα. Είναι ένα προσόν που με έχει εξυπηρετήσει εξαιρετικά και ελπίζω να έχω αποδείξει ότι δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να έχεις μια ενδιαφέρουσα καριέρα.

Δείτε επίσης το βίντεο που δημοσίευσα στο Instagram και περιγράφει λεπτομερώς την επαγγελματική μου πορεία.

Πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι πρέπει πήγαινε να σπουδάσεις για πτυχίο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη μετακίνηση εκατοντάδων μιλίων από το σπίτι σε πολύ νεαρή ηλικία, το χρέος και δεν υπάρχει καμία εγγύηση για δουλειά στο τέλος του.

Ναι, οι νέοι θα πρέπει να κοιτάζουν τα πτυχία, αλλά θα πρέπει επίσης να κοιτάζουν πολύ και σκληρά για άλλες επιλογές, όπως τα T Levels και τις μαθητεία. Κάτι σαν μια Ανώτερη Μαθητεία συνδυάζει εργασία και σπουδή και συχνά πληροίτε τις προϋποθέσεις με ένα πτυχίο στο τέλος της. Με τις ανώτερες θέσεις μαθητείας δεν υπάρχει χρέος, αποκτάτε εμπειρία στον κλάδο και κερδίζετε χρήματα από την πρώτη μέρα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή!

Πιστεύω επίσης ότι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν για τις επιλογές που έχουν τα παιδιά. Πολλές από τις σημερινές μαμάδες και μπαμπάδες είναι οι ίδιοι πτυχιούχοι και, επειδή είναι εξοικειωμένες με αυτήν την επαγγελματική πορεία, πιστεύουν ότι είναι μια διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά τους. Τα πτυχία δεν είναι η μόνη επιλογή και τα δίδακτρα είναι πολύ υψηλότερα από ό,τι ήταν κάποτε. Είναι πραγματικά λογικό να εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες, επομένως οι γονείς πρέπει να είναι ανοιχτοί σε όλες τις επιλογές και να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να τις ερευνήσουν.

Πού να ζητήσετε βοήθεια

Η Εθνική Υπηρεσία Καριέρας έχει πολλές πληροφορίες σχετικά με τεχνικά προσόντα και πτυχία. Μπορείς βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ή καλώντας τη γραμμή βοήθειας στο 0800 100 900, ανοιχτό τις καθημερινές 8 π.μ.-8 μ.μ. Σάββατο 10 π.μ.-5 μ.μ. Ρίξτε επίσης μια ματιά στα hashtags #MyFirstJob και #AskNationalCareers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου άλλοι άνθρωποι λένε τις ιστορίες της καριέρας τους και άλλες συμβουλές και συμβουλές είναι διαθέσιμες.

Καλή τύχη!

Όποιες αποφάσεις κι αν πάρετε για το μέλλον σας, καλή τύχη. Εφόσον έχετε εξετάσει όλες τις επιλογές, είμαι σίγουρος ότι θα τα πάτε καλά!

Ενδιαφέρεστε για αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου; Λοιπόν διαβάστε αυτά…

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar