Αλίευση μπάσου | Ψάρεμα με βαριά κάλυψη

10
Αλίευση μπάσου |  Ψάρεμα με βαριά κάλυψη

Ένα από τα πράγματα που με ενθουσιάζει περισσότερο ως ψαράς μπάσου είναι το περπάτημα σε μια πλημμυρισμένη λίμνη γεμάτη βλάστηση. Καθώς κοιτάζω έξω πάνω από τη λίμνη, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ όλες τις ευκαιρίες για να πιάσω μπάσο που βρίσκονται από κάτω.

Το πρόβλημα είναι να βάλεις ένα δέλεαρ στο νερό χωρίς να κολλάς το τηλέφωνο σε κάθε γύψο. Το να πρέπει να αποφύγετε τα μαξιλαράκια των κρίνου, τα δέντρα που κρέμονται χαμηλά και την όρθια ξυλεία είναι μια σοβαρή πρόκληση για πολλούς ψαράδες, αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολο όταν δεν υπάρχουν πολλά ανοιχτά νερά.

Αυτοί είναι οι τύποι λιμνών που μου αρέσουν πραγματικά, γι‘ αυτό αφιέρωσα πολύ χρόνο εστιάζοντας σε αυτό το είδος ψαρέματος, ποια θέλγητρα να χρησιμοποιήσω, πώς να πετάξω και πώς να τραβήξω τους κρυψώνες από τις κρυψώνες τους.

Εδώ είναι μερικές από τις μεγαλύτερες συμβουλές μου για την εύρεση μπάσου σε βαρύ εξώφυλλο.

Κάντε πίσω

Εάν ψαρεύετε από ένα σκάφος, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να φτάσετε ακριβώς πάνω από το κάλυμμα για να αποφύγετε μια εσφαλμένη εκπομπή και να κολλήσετε σε κάτι. Εδώ μπαίνει πραγματικά στο παιχνίδι η τελειοποίηση του καστ.

Θέλετε να μείνετε όσο το δυνατόν πιο μακριά από την περιοχή στόχο σας γιατί μπορεί να την ενοχλήσετε. Λάβετε υπόψη ότι αυτές είναι οι λίμνες και οι λίμνες που είναι ως επί το πλείστον ανέγγιχτες επειδή είναι πολύ εκφοβιστικές για έναν αρχάριο ψαρά.

Ένα λαβράκι στο τέλος μιας ζυγαριάς.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Coty Perry.

Κρατώντας την απόσταση σας, επιτρέπετε στο μπάσο να συνεχίσει να αισθάνεται άνετα στο σημείο που κρύβεται, κάτι που θα αυξήσει τις πιθανότητες να αφήσουν την επιφυλακή τους κάτω. Χτυπώντας το σημείο την κατάλληλη στιγμή με το κατάλληλο δέλεαρ, έχετε εξαιρετικά μεγάλες πιθανότητες να τους κάνετε να χτυπήσουν.

Εάν δυσκολεύεστε να φτάσετε στο ιδανικό σας σημείο, ρίξτε μια μικρή πλάκα 1⁄8 ουγγιάς στη γραμμή για να προσθέσετε λίγο βάρος στο γύψο σας. Δεν είναι τόσο βαρύ ώστε να σύρετε το κάτω μέρος, αλλά προσθέτει επίσης αρκετό βάρος για να σας δώσει λίγο περισσότερο μήκος.

Χρησιμοποιήστε το Scent

Αν διαβάσετε κάποιο από τα άρθρα μου, ξέρετε ότι είμαι μεγάλος θαυμαστής του Berkley Powerbait, Μυρωδάτο Ζελέ και οτιδήποτε προσθέτει άρωμα στο δόλωμα. Πρόσφατα άρχισα να χρησιμοποιώ μερικά από τα νεότερα Gulp! Ο χυμός κολυμπάει και τον σκοτώνει σε βαριά νερά με βλάστηση σε όλη τη βορειοανατολική Πενσυλβάνια.

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου με το άρωμα είναι ότι ισχύουν όλοι οι ίδιοι κανόνες. Εξακολουθείτε να θέλετε να μείνετε σε σταθερή απόσταση από τον στόχο σας, αλλά θέλετε να πλησιάσετε αρκετά κοντά για να μπορέσετε να τον δελεάσετε. Το άρωμα μπορεί να μας φαίνεται έντονο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δυνατό για ένα μπάσο.

Μου αρέσει να το σκέφτομαι ως εξής: Αν ένα μπάσο θέλει να χτυπήσει το δέλεαρ σας για οποιονδήποτε λόγο, το άρωμα δεν θα το σβήσει, απλώς θα βοηθήσει. Αλλά, για να λειτουργήσει, όλα τα άλλα πρέπει επίσης να μπουν στη θέση τους.

Όσο πιο φωτεινό τόσο το καλύτερο

Σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου σε μια από τις αγαπημένες μου λιμνούλες, αντιμετώπιζα κάποιες ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Έχω ψαρέψει αυτό το μέρος αρκετές φορές και συχνά Clayton Park RV Escape και εκεί.

Αυτή η λίμνη είναι ευρέως γνωστή για το ότι είναι βαριά επικαλυμμένη με πράσινα φύκια. Αυτό δημιουργεί ένα εξαιρετικό μέρος για το μπάσο να κρύβεται και να αισθάνεται άνετα, αλλά επίσης μειώνει την ορατότητα σχεδόν σε τίποτα.

Νερό καλυμμένο από αλγεία.

Getty Images

Ως αποτέλεσμα, πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στο άρωμα και τον θόρυβο. Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να πιάσετε κάτι, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χρωματικούς τόνους που είναι εντελώς διαφορετικοί από το νερό που ψαρεύετε.

Για παράδειγμα, η Άνοιξη στο μεγαλύτερο μέρος του βορειοανατολικού τμήματος είναι γνωστή για craw παρουσιάσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή το λαβράκι και άλλα ψάρια του γλυκού νερού συνήθως τρέφονται με καραβίδες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έτσι τα μπλουζ, τα πράσινα και τα χρώματα κολοκύθας είναι πιο δημοφιλή.

Αν είσαι ψαρεύοντας την Άνοιξη σε βαρύ εξώφυλλο, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα δέλεαρ που έχει αυτά τα χρώματα, αλλά και με κόκκινη προφορά για να μιμηθείτε κάτι που πεθαίνει ή πονάει. Αυτό θα κάνει το μπάσο να αισθάνεται ότι έχει ένα εύκολο γεύμα στα χέρια του και θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να πετύχετε απεργία.

Πήγαινε για καγιάκ

Η περιήγηση στο ανατολικό τμήμα της χώρας για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου μου επέτρεψε να ψαρεύω πολλά καταπληκτικά μέρη και θα σας πω ένα πράγμα, ότι το καγιάκ είναι ο καλύτερος τρόπος για να ψαρέψετε σχεδόν οπουδήποτε. Όποτε μένω σε ένα Θέρετρο RV ή κάμπινγκ, πάντα ψάχνω άλλους ανθρώπους με καγιάκ ψαρέματος για να δω πού ψαρεύουν και τι πιάνουν.

Καγιάκ ψάρεμα στη λίμνη.  Ο ψαράς έπιασε ψάρια λούτσων σε φουσκωτή βάρκα με είδη ψαρέματος.

Getty Images

Ο λόγος για τον οποίο προτείνω τη χρήση α καγιάκ για ψάρεμα Η βαριά κάλυψη είναι ότι σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε περιοχές που δεν θα μπορούσατε με ένα μεγαλύτερο σκάφος. Μπορείτε να εκτοξεύσετε ένα καγιάκ στο νερό σχεδόν από οπουδήποτε και εφόσον έχετε παρεάκια ή ακόμα και μπότες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως βραχείτε.

Τα καλύτερα θέλγητρα για πλημμυρισμένα νερά

Ας μιλήσουμε για θέλγητρα. Ο καθένας έχει την αγαπημένη του παρουσίαση που του αρέσει να κάνει ανεξάρτητα από την κατάσταση, αλλά όταν ψαρεύετε βαριά κάλυψη, πρέπει να σκεφτείτε λίγο διαφορετικά τι χρησιμοποιείτε.

Το ψάρεμα βαριάς κάλυψης απαιτεί μια παρουσίαση χωρίς ζιζάνια εννέα στις δέκα φορές. Αυτό σας αφήνει μερικές επιλογές. Να τι χρησιμοποιώ:

Βάτραχοι με κοίλο σώμα

Κοντινό πλάνο ενός επιφανειακού δολώματος που αλιεύει βάτραχο που χρησιμοποιείται για να πιάσει λούτσους και λαβράκια που απομονώνονται σε απλό λευκό φόντο

Frog Lure. Getty Images

Οι βάτραχοι είναι ιδανικοί για τα ζιζάνια γιατί δεν χρειάζεται να τα δουλέψετε πολύ. Βασικά έχουν όλες παρουσιάσεις χωρίς ζιζάνια και περνούν από την κορυφή του νερού, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για εργασία με χαλάκια και κρεβάτια ζιζανίων.

Το κύριο μειονέκτημα της χρήσης βατράχων είναι ότι χρειάζεστε ένα σκληρό χτύπημα για να ρυθμίσετε το άγκιστρο λόγω της άχαρης φύσης της παρουσίασης. Τα άγκιστρα είναι καλά καλυμμένα, επομένως χρειάζεστε το μπάσο για να δεσμευτεί διαφορετικά δεν θα ρυθμίσετε ποτέ το άγκιστρο.

Senko Worms

σκουλήκια Senko είναι μια από τις αγαπημένες μου παρουσιάσεις σχεδόν σε οποιοδήποτε περιβάλλον, αλλά κυρίως σε πυκνό εξώφυλλο. Η τοποθέτηση ενός senko σε στιλ Τέξας είναι ένας από τους απλούστερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ψαρέψετε πλημμυρισμένη κάλυψη.

Βεβαιωθείτε ότι ξέρετε πώς να αρματώσετε σωστά το σκουλήκι για το ψάρεμα βαριάς βλάστησης. Διαφορετικά θα χάνετε δέλεαρ και θα κλείνετε το τηλέφωνο πολύ συχνά.

Poppers

Οριζόντια λήψη με δόλωμα ψαρέματος και μπομπίνα σε ξύλινο τραπέζι.  Σετ για ψαρά.

Getty Image

Topwater poppers είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή λόγω του παράγοντα θορύβου εδώ. Αυτά κάνουν μια μεγάλη βουτιά όταν χτυπούν στο νερό και κάνουν έναν ήχο τσακίσματος καθώς τα ανακτάτε. Ακόμα κι αν το μπάσο δεν μπορεί να δει το δέλεαρ, θα μπορεί να το ακούσει. Έχετε πολλές πιθανότητες να τους κάνετε να χτυπήσουν μόλις το δέλεαρ χτυπήσει στο νερό.

Πηγαίνετε με κάτι που φαίνεται φυσικό με λίγο κόκκινο για να μιμηθείτε ένα τραυματισμένο δόλωμα. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να το χτυπήσουν ακόμα κι αν δεν τρέφονται ενεργά.

Seeing Through the Murk

Θέλετε να μάθετε τα κλειδιά για το ψάρεμα λαβράκι σε βαριά κάλυψη;

  1. Μυρωδιά
  2. Ζωντανή παρουσίαση
  3. Εξέδρα χωρίς ζιζάνια
  4. Λαθραία

Εάν μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα τέσσερα πράγματα, θα έχετε αρκετή επιτυχία. Αυτό, με τη σειρά του, θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να τραβήξετε ένα μεγάλο. Θυμηθείτε, τα μπάσα κρύβονται σε λιγότερο ψαρευμένες τοποθεσίες στις οποίες ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση. Εάν μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να μπείτε με ασφάλεια εκεί και να βρέξετε μια γραμμή, θα απολαύσετε μια πραγματική απόλαυση. Καλή τύχη εκεί έξω!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar